Otwierając restaurację, bar lub inny lokal, musisz pamiętać nie tylko o naczyniach gastronomicznych ale także o dobrych maszynach i urządzeniach gastronomicznych, które pozwolą kucharzom na szybkie i precyzyjne wykonywanie swojej pracy. Jednym z takich urządzeń są stoły chłodnicze. To nic innego jak stół z blatem roboczym pozwalającym na przygotowywanie potraw z wbudowanymi szufladami chłodniczymi. Stół chłodniczy pozwala na prawidłowe i bezpieczne przechowywanie potraw lub półproduktów, które w przyszłości posłużą do stworzenia dań. Stoły pełnią więc obowiązkowy element wyposażenia gastronomii. Wybierając stół chłodniczy przede wszystkim należy dopasować go do naszych potrzeb oraz miejsca w lokalu, tak, aby nie blokował ruchu personelu oraz sprawnego przyrządzania potraw. Przed zakupem zastanów się nad cechami, które powinien posiadać stół chłodniczy.
Możesz również polubić
Planujesz założyć restaurację? Pamiętaj o zaplanowaniu wszystkich kosztów i zapisaniu listy sprzętów jakich potrzebujesz, do ruszenia ze swoim biznesem! Ustalenie, jaki sprzęt […]
Jednymi z podstawowych urządzeń gastronomicznych są stoły chłodnicze. Na co zwrócić uwagę przy ich wyborze? Sprawdźmy! Stoły chłodnicze, tworzone są ze stali […]
Wyposażenie gastronomii to nie tylko garnki ale również meble ze stali nierdzewnej, najróżniejsze akcesoria ułatwiające pracę, elementy służące do przechowywania i transportu […]
Wilgoć w pomieszczeniach to problem, który może prowadzić do wielu negatywnych skutków, w tym rozwoju pleśni, zniszczenia materiałów budowlanych i problemów ze […]