garnki ze stali nierdzewnej

Jak znaleźć dobre naczynia gastronomiczne?

Za niedługo, otwarcie Twojego lokalu gastronomicznego, a Ty nadal zastanawiasz się nad wyborem wyposażenia gastronomicznego? Sprawdź czym warto kierować się, kupując naczynia gastronomiczne!

Naczynia gastronomiczne, a w szczególności garnki, są niezbędnym elementem, każdego, dobrze prosperującego lokalu gastronomicznego. Powinny być wytrzymałe, solidne i trwałe. Cechy te pozwalają na usprawnienie pracy na kuchni i poprawę jej jakości. Przed zakupem naczyń do lokalu gastronomicznego, na samym początku powinniśmy zwrócić uwagę na materiał z którego są wykonane. W sklepach nie brakuje dobrze wyglądających garnków i naczyń gastronomicznych, wykonanych ze słabej jakości materiałów. Profesjonalne naczynia gastronomiczne stworzone są ze stali nierdzewnej, odpornej na korozję, wysokie temperatury i kwasy. Kolejną ważną kwestią jest pojemność naczyń gastronomicznych. Tutaj musimy odpowiedzieć sobie na pytanie. Czy szukane przez nas garnki, będą użytkowane w dużym lokalu, w którym panuje intensywny ruch czy mniejszej restauracji o średnim obłożeniu? Duże, solidne garnki i naczynia gastronomiczne np. o pojemności 100l doskonale spiszą się w większych lokalach, natomiast garnki mniejsze np. 20 litrowe, dobrze wpasują się w pracę średnich lokali gastronomicznych. Następnymi elementami, o których warto pomyśleć, zanim kupimy wyposażenie do naszej gastronomii są: bezpieczeństwo użytkowania np. nienagrzewające się, dobrze zamocowane uchwyty w garnkach, podwójne dno czy łatwość w czyszczeniu.