Stało się, postanowiłeś otworzyć lokal gastronomiczny. Masz już gotową salę restauracyjną, jednak nadal zastanawiasz się nad wyposażeniem kuchni? Wybierz meble ze stali nierdzewnej!
W kuchni gastronomicznej, ważna jest nie tylko precyzja przygotowywanych przez zespół dań. Jedną z najistotniejszych rzeczy, jest funkcjonalność mebli gastronomicznych tj. zachowanie ciągu kuchennego oraz łatwe utrzymanie miejsca pracy w czystości. Meble ze stali nierdzewnej cechują się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne, korozję oraz zmiany temperatury, są odporne na kwasy i działanie różnych substancji, posiadają estetyczny wygląd oraz dobrze komponują się wraz z innymi urządzeniami gastronomicznymi. Meble ze stali nierdzewnej, pozwalają nam na stworzenie ergonomicznego i dobrego jakościowo miejsca do pracy całego zespołu gastronomicznego. Przygotowywanie wielu dań, szykowanie potraw na imprezy, to wymagająca i intensywna praca. Jednolite blaty mebli, gładkie powierzchnie i brzegi, a także wygodna linia poziomów blatów roboczych, usprawnia i czasowo optymalizuje całą pracę. Oprócz tego meble ze stali nierdzewnej są solidne i stabilne, dzięki czemu nie musimy martwić się o ich szybkie zniszczenie czy niewygodę podczas krojenia, szatkowania czy samego gotowania. Blaty i ich płaszczyznę cechuje także wysoki poziom higieny. Brud nie odkłada nam się w zakamarkach i łączeniach mebli, a samo czyszczenie blatów jest dziecinnie proste. Tu wystarczy nam jedynie szmatka nasączona odpowiednim detergentem.
